Ελαιόλαδο Kallos

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΚΑΛΛΟΣ» - ΠΟΠ «Σητεία Λασιθίου Κρήτης» παράγεται και τυποποιείται στην Κρήτη.

Η ιδιαίτερη ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος προέρχονται από τον συνδυασμό της καλλιεργούμενης ποικιλίας, των ιδιαίτερων εδαφοκλιματικών συνθηκών καθώς και του ανθρώπινου παράγοντα, σε συνδυασμό με τη μακρά παράδοση αφοσίωσης στην ελαιοκαλλιέργεια.

Η καθορισμένη γεωγραφική περιοχή έχει ένα τυπικά μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζεται από πολύωρη ηλιοφάνεια, χαμηλές βροχοπτώσεις - σημειώνονται μόνο λίγους μήνες το χρόνο - και χαμηλή σχετική υγρασία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι βόρειοι, βορειοδυτικοί και νότιοι άνεμοι που πνέουν όλο το χρόνο και έχουν άμεση επίδραση στο τοπικό κλίμα. Δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18–20 °C.

Χαρακτηριστικά ποιότητας

Χρώμα:

ανοιχτό πράσινο, κίτρινο-πράσινο.

Άρωμα:

Γεύση με ελαφριά αίσθηση φρέσκων φρούτων και πράσινων φυτών (MF > 3.0).

Γεύση:

πικρή (MB < 5.0) και πικάντικη (MP < 5.0).
Μηδενική τιμή ελαττώματος (MD = 0,0).

Οξύτητα:

< 0,4%.

Πιστοποιήσεις

Ο προσδιορισμός των υπολειμμάτων των φυτοφαρμακευτικών προϊόντων διεξάγεται σε διαπιστευμένο εργαστήριο χημικής και μικροβιολογικής ανάλυσης (ISO/IEC 17025: 2017, αριθμός πιστοποιητικού 848-4), ενώ η οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου πραγματοποιείται από το εργαστήριο οργανολεπτικής αξιολόγησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ISO/IEC 17025: 2017, αριθμός πιστοποιητικού 809-4).

© 2024 Aegean Inspiration. All rights reserved.